Календар свят України. Граматика української мови
23 травня – День Героїв або Свято Героїв. Це щорічне свято в Україні, встановлене на честь усіх українських воїнів та воїнок усіх часів, усіх борців та борчинь за волю України від лицарства Київської Русі до сьогодення. День Героїв — це день пам’яті всіх українців та українок, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України.
     Історія свята почалася ще 1941 року. Тоді на II Великому зборі Організації українських націоналістів було прийняте рішення про святкування Дня Героїв. Дата 23 травня була обрана не просто так – цього дня 1938-го в Роттердамі було вбито одного з ідеологів українського націоналізму – полковника Євгена Коновальця. Спочатку свято відзначалося підпільно. Але зі здобуттям Україною незалежності почало набувати розголосу.
     Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це свято всіх захисників України від російської орди.
У нинішній момент часу це свято – не лише данина пам’яті героям та героїням минувшини, а й день шани новітніх, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої України.
Новітні Герої та Героїні України на різних фронтах та напрямках щоденно захищають Україну та український народ від рашистського режиму.

Інформаційні матеріали
Український інститут національної пам'яті


МУЖНІ, НЕЗЛАМНІ, НЕПЕРЕМОЖНІ